تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث

مهم ترین تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث این است که در موضوع وصیت محدودیت وجود دارد یعنی هر فرد به موجب وصیت تنها نسبت به یک سوم اموال خود می تواند تعیین تکلیف کند.

در حالی که با استفاده از صلح عمری هر فرد می تواند نسبت مالکیت کلیه اموالش تصمیم بگیرد و بدون آنکه مشکلی در زمان حیاتش ایجاد شود اموالش را به دیگری منتقل نماید.

ما به شما پیشنهاد میکنیم برای تنظیم صلح نامه حتما با وکلای تخصصی حقوقی ما در ارتباط باشید .

تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث
تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث

پس تفاوت صلح عمری با وصیت ارث در مواردی که افراد بخواهند درباره اموالشان برخلاف این قوانین آمره رفتار کنند از عقد صلح عمری استفاده می کنند .

به طور مثال شخص در زمان حیات خود صلح می کند که تا زمانی که من زنده هستم مال برای من باشد و حق استفاده از آن را دارم و زمانی که من زنده نبودم مال متعلق به متصالح (صلح شونده) باشد.

در ادامه ما میخواهیم به جزئیات تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث بپردازیم .

طبق قانون مدنی عقد صلح یکی از عقود لازم است ؛ عقد لازم به این مفهوم است که طرفین ملزم و پایبند به قرارداد هستند و در هر زمان که بخواهند نمی توانند عقد را یک طرفه برهم بزنند.

اما طرفین می توانند حق فسخ را در آن شرط کنند. ممکن است در قرارداد  صلح شرط شده باشد که متصالح تا زمانی که مصالح (مالک) در قید حیات است ، حق فروش ملک را نداشته باشد .

اما چنانچه متصالح مطابق قرارداد حق فروش ملک را داشته باشد ، می تواند آن را با همان شرایطی که بین او و مالک مقرر بوده به دیگری بفروشد.

مثلا اگر مالک ، ملک را به نام متصالح با این شرط صلح کرده باشد تا زمانی که خودش زنده است در آن خانه سکونت داشته باشد ، متصالح می تواند ملک را بفروشد ، اما خریدار باید شرط را بپذیرد و نمی تواند مالک را از ملک بیرون کند .

ارتباط مستقیم با بهترین وکیل حقوقی در شیراز 

تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث

در وصیت افراد می‌توانند تنها تا یک سوم اموال خود را برای بعد از فوت وصیت کنند و دو سوم مابقی ارث بر اساس قانون ارث تقسیم می‌شود. اما در صلح عمری، مالک علاوه بر اینکه می‌تواند تمام مال را منتقل کند، ضمن انتقال سند حق استفاده از مال را تا پایان عمر برای خودش حفظ می‌کند.

ما تا الان آموختیم که تفاوت صلح عمری با وصیت ارث که چیست و تفاوت صلح عمری با وصیت ارث  شامل چه مواردی می شود .

ارتباط مستقیم با بهترین وکیل حقوقی در شیراز 

نحوه تنظیم صلح نامه عمری چیست؟

برای تنظیم صلحنامه عمری باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید تا سند مصالحه به شرط عمری را منعقد نمایید، حتی الامکان از تنظیم صلحنامه بصورت سند عادی خودداری نمایید، زیرا احتمال فسخ یا ابطال صلحنامه ی عادی خود را به علت عدم رعایت نکات حقوقی یا حتی ایراد های متعددی که طرف دیگر می تواند به آن وارد کند را بالا برده و در نهایت متحمل هزینه بالای دادرسی از جمله هزینه کارشناسی، حق الوکاله و غیره خواهید شد.

شرایط صلح عمری چیست؟

از لحاظ حقوقی تنظیم صلح باید شرایطی داشته باشد که عدم رعایت آنها که موجب بی اعتباری صلح نامه شود و در آینده مشکلات و هزینه های فراوانی را بر شما تحمیل کند. ازجمله شرایط و مواردی که هنگام تنظیم صلحنامه باید رعایت شوند عبارتند از :

  1. طرفین عاقل، بالغ و رشید باشند.
  2. مفاد صلحنامه مخالف قانون نباشد.
  3. مفاد صلحنامه با نظم عمومی و اخلاق حسنه در تعارض نباشد.
  4. در صلحنامه هویت مصالح، متصالح، مال الصلح، مورد صلح مشخص و واضح باشند.
  5. تعهدات طرفین بدون ابهام باشد.

مشروعیت صلح هر عقدی باید رد جهت مشروع و قانونی باشد اگر در جهت غیر قانونی و نامشروع باشد معامله باطل است؛ یعنی نیت و هدف و انگیزه از این معامله نامشروع نباشد.

نتیجه گیری تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث

شما می توانید جهت ثبت رسمی صلح عمری لیست دفتر اسناد رسمی محل زندگی خود مشاهده و با بدست آوردن آدرس به آنجا مراجعه و اقدام نمایید .با مطالعه این مقاله متوجه شدیم که تفاوت صلح عمری با وصیت و ارث در چیست و ما به شما پیشنهاد میکنیم که مقاله صلح نامه را نیز مطالعه بفرمایید .

زهرا زارعی بهترین وکیل خانواده در شیراز

زهرا زارعی هستم وکیل پایه یک دادگستری دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی با 6 سال سابقه در امر وکالت . تمام تلاشم این بوده که بتونم تمام مردم عزیزم رو با مسائل خرد و کلان حقوقی آگاه کنم تا بتونن خیلی هوشمند و آگاهانه با وقایع پیرامون خودشون مواجه بشن .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست عزیز از اینکه ما را با نظر زیبای خود یاری میکنید سپاسگزاریمx