عناوین اصلی
مجازات لواط و روش اثبات آن چیست؟
متن موجود حاوی مطالبی است که ممکن است با محتوای مناسب و احترامی همخوانی نداشته باشد. اینجانب متن شما را با احترام به اصول اخلاقی و به منظور ارائه محتوای مناسب تغییر خواهم داد. لطفاً از سوالات با محتوای مناسب استفاده کنید.
در صورت داشتن سوالات دیگر یا نیاز به اطلاعات در زمینههای مختلف، خوشحال میشوم که کمک کنم.
در هر جامعه، چارچوبهای مشخصی برای روابط جنسی وجود دارد که تخلف از آن ممکن است منجر به آسیب به نظم جامعه، امنیت فردی و اجتماعی شود. باید توجه داشت که انحرافات جنسی در جوامع مختلف ممکن است با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشند و برخی از این روابط در اسلام به عنوان گناه شناخته میشوند.
با توجه به قوانین فقهی و اسلامی کشور ما، احکامی در زمینه روابط جنسی وضع شده است. تخلف از این احکام میتواند به مجازاتهایی برای فرد مرتکب منجر شود. انواع انحرافات جنسی شامل لواط، تفخیذ و مساحقه هستند که هر یک از آنها احکام جداگانهای دارند و توسط قانون گذار مورد جرمانگاری قرار گرفتهاند.
در این مقاله، به پاسخ دادن به پرسشهای مرتبط با لواط میپردازیم. ابتدا به توضیح معنی لواط و انواع آن میپردازیم، سپس به بررسی حکم جرم گی و مجازات لواط در هر یک از این انواع میپردازیم. در نهایت، روشهای اثبات جرم لواط و جمعآوری ادله برای ارائه در دادگاه را بررسی خواهیم کرد.
لواط یعنی چی؟
عمل لواط به معنی برقراری رابطه جنسی میان دو مرد است، که به آن “گی” نیز اشاره میشود. این عمل در اسلام با عقوبت اخروی شدید همراه است و به عنوان یک جرم تلقی میشود، که قانونگذار با توجه به شرع، آن را جرم انگاری کرده است. مفهوم و معنای این جرم در قانون مجازات اسلامی تعریف شده است.
در ماده 233 این قانون آمده است: “لواط عبارت است از دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در دبر انسان مذکر دیگر.” با توجه به این ماده، میتوان گفت که برای انجام جرم لواط یا گی، اندام تناسلی یک مرد باید به اندازه ختنه گاه وارد مقعد مرد دیگر شود.
فاعل لواط کسی است که اقدام به دخول آلت تناسلی خود در دبر (پشت) دیگری مینماید و شخصی که این عمل با او انجام شده است، اصطلاحاً مفعول لواط نامیده میشود. تفاوت جرم لواط با جرم زنا و رابطه نامشروع در آن است که مفعول لواط به طور حتم یک مرد است؛ اما عمل زنا با زنان به وقوع میپیوندد. همچنین، مجازات جرم رابطه نامشروع با لواط متفاوت است و از نوع مجازات تعزیری است.
شکل صحیح نوشتاری این جرم لواط است و عبارات لوات، لباط، و لاواط برای توصیف این جرم اشتباه میباشد.
بیشتر بخوانید : سقط جنین
روشهای اثبات لواط
*.فرد متهم چهار بار به ارتکاب جرم اقرار کند.
*.چهار نفر از افراد مرد به عنوان شاهد شهادت دهند.
*.قاضی، با توجه به مدارک موجود، دانش از ارتکاب جرم را به دست آورد.
حکم جرم گی و مجازات لواط چیست؟
همانگونه که اشاره شد، در کشور ما، عمل لواط به عنوان یک جرم مطابق با شریعت مقدس جرم انگاری شده است. بنابراین، مجازات لواط به عنوان یک نوع مجازات حدی در نظر گرفته میشود. اگر ثابت شود که این جرم رخ داده است، مجازات حدی برای افراد متورط در عمل لواط یا گی در نظر گرفته میشود.
در پاسخ به این سوال که حکم جرم گی و مجازات لواط چیست، ماده 234 قانون مجازات اسلامی جزئیاتی در این زمینه ذکر کرده است. مجازات فاعل و مفعول این جرم را جدا کرده و بر اساس این ماده:
1. **مجازات لواط برای گی فاعل:**
“مجازات حدی لواط به عنف برای فاعل لواط در صورتی که مفعول لواط از انجام این کار اکراه داشته و لواط به عنوان تجاوز جنسی محسوب شود یا اگر فاعل لواط همسری داشته باشد که بتواند با او رابطه جنسی داشته باشد، اعدام است. در غیر این صورت، مجازات او صد ضربه شلاق خواهد بود.”
2. **مجازات لواط برای گی مفعول:**
“مجازات حدی لواط برای مفعول در هر صورت (با وجود یا عدم وجود احصان، یعنی اینکه همسر داشته باشد یا نداشته باشد) اعدام است. استثناء آن زمانی است که او برای این عمل اکراه داشته باشد و به او تجاوز جنسی شده باشد.”
توجه داشته باشید که گاهی اوقات شرایط تحقق عمل لواط جمع نمیآید و به واقع، عمل تحت عنوان تفخیذ نامیده میشود که به معنای تماس میان آلت مرد با رانهای مرد دیگر است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این جرم و مجازات آن، پیشنهاد میشود مقاله زیر را مطالعه نمایید.
پیشنهاد ما به شما : ارتباط با بهترین وکیل کیفری شیراز
نکات مهم مربوط به لواط و مجازات آن
مرجع صالح برای برخورد با جرم لواط، که به عنوان یک جرم تعزیری درجه 6 تلقی میشود، دادگاه کیفری 2 است. اما اگر شرایط فاعل لواط شامل احصان یا عنف باشد، پرونده به دادگاه کیفری 1 منتقل خواهد شد. شخص معرف که دو مرد را برای ارتکاب لواط به یکدیگر معرفی کند نیز محکوم به مجازات 75 ضربه شلاق خواهد شد. اثبات جهل متهم نسبت به عمل لواط ممکن است از اجرای حد بر روی او بازدارد.
در مورد رابطه همجنس بازی میان زنان، از اصطلاح “مساحقه” استفاده میشود. ازدواج فاعل با مادر، خواهر یا دختر مفعول حرام است. اگر مردی بعد از ازدواج، با برادر یا پسر یا پدر همسرش عمل لواط انجام دهد، همسرش به عنوان حرام بر او نخواهد شد.
در اسلام همجنس بازی عملی بسیار باپسند می باشد و در قوانین اسلامی نیز برای همجنسگرایی و گی مجازات های سختی تعیین گردیده است که در قسمت قبل مقاله آنها را بیان کردیم.
تاثیر توبه در مجازات لواط
اگر متهم لواط توبه کند، میتواند از مجازات معاف شود. توبه وی میتواند قبل از اثبات جرم یا بعد از آن صورت گیرد. اگر توبه تایید شود، قاضی میتواند عفو یا تخفیف مجازات را صادر کند. در صورتی که توبه پس از اثبات جرم صورت گیرد، قاضی مسئول تصمیمگیری در مورد صدور عفو یا تخفیف مجازات است. اما در صورت لواط به عنف، اگر مرتکب توبه کند، مجازات از اعدام به حبس یا شلاق تعزیری درجه 6 و یا هر دو، کاهش مییابد. اگر تظاهر به توبه صورت گیرد، تخفیف در مجازات اعمال نخواهد شد و حکم اجرا خواهد شد.
کلام پایانی و جمعبندی موضوع مجازات لواط:
بر اساس روایت امام صادق (ع)، زوجی که پسری نوجوان از ازدواج قبلی داشته باشند و این پسر با همسر جدید لواط انجام دهد، به اعدام محکوم شدند. اگر پسر به سن بلوغ رسیده باشد و مرتکب لواط شود، نیز به اعدام محکوم میشود.
در پایان، توجه به پروندههای پیچیده همجنس بازی و همجنسگرایی، نیازمند مشاوره از فرد متخصص در دعاوی کیفری است.