عناوین اصلی
سوء پیشینه
سوء پیشینه کیفری به سابقه ارتکاب جرایم عمدی توسط فرد اطلاق میشود که موجب محرومیت وی از برخی حقوق اجتماعی و شغلی میگردد.
مهمترین موارد سوء پیشینه کیفری عبارتند از: محکومیت به حبس بیش از 91 روز محکومیت به جزای نقدی بیش از 10 میلیون ریال محکومیت به شلاق محرومیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا 5 سال ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه
برای اشخاص حقوقی حداکثر تا 5 سال ممنوعیت از صدور برخی اسناد تجاری
برای اشخاص حقوقی حداکثر تا 5 سال در صورتی که فردی مجرم شناخته شود اما بعداً تبرئه گردد، سوء پیشینه برای وی ایجاد نخواهد شد. همچنین سوء پیشینه فقط برای جرایم عمدی ایجاد میشود و جرایم سهوی مشمول آن نمیشوند.
چه محکومیتهایی در سوء پیشینه افراد درج میگردد؟
همه محکومیتها در برگه استعلام سوءِپیشینه درج نمیشود. ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ وتبصره یک آن که مقرر میدارد: درغیر موارد فوق (در ادامه مطلب به این موارد اشاره میشود) مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج میشود لکن در گواهیهای صادره از مراجع دیربط منعکس نمیشود مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری درمجازات.
با توجه به اینکه صرفا محکومیت قطعی در جرایم عمومی طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ محکوم علیه را در مدتهای مقرر در ذیل ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی از حقوق اجتماعی محروم میکند و با انقضای این مواعد همانطور که در تبصره ۲ ماده ۲۶ قانون مذکور تصریح شده است شخص اعاده حیثیت حاصل میکند و آثار تبعی محکومیت وی نیز زایل میشود لذا صدور گواهی عدم سوء پیشینه بلامانع بوده ولزومی به درج محکومیت در گواهی صادره نیست.
محکومان موضوع تبصره یک ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ فاقد سابقه محکومیت موثر محسوب میشوند ومحکومیت آنان در گواهیهای صادره درج نمیشود مگر آنکه استعلام کننده مرجع قضایی باشد که دراین صورت محکومیت غیر موثر آنان نیز به مرجع مذکور منعکس میشود.
ماده ۲۵ قانون موصوف نیز بدین شرح میباشد: محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی بهعنوان مجازات تبعی محروم میکند:
الف- هفت سال در محکومیت به مجازاتهای سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنیٌعلیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار
پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج
بهترین وکیل حقوقی در شهر شیراز
گرفتن حق و حقوق در دادگاه از راه صحیح آن سطح دانش، ادبیات و مهارت بالایی را طلب میکند. وکلای ما در موسسه حقوقی ناد واقع در شهر شیراز با دانش تخصصی و به پشتوانه سالها تجربه، توانایی بالایی در دفاع از حق و حقوق شما خواهند داشت و به بهترین شکل در خصوص نحوه تنظیم دادخواست با شما همراه خواهند بود.
سرکار خانم زهرا زارعی، جناب آقای دکتر هادی روان و سرکار خانم افسانه برزگر، از حرفهای ترین وکلای حقوقی در شیراز بوده که دارای سابقه بسیار درخشان در دعاوی حقوقی هستند. اگر هدف شما دریافت بهترین رای دادگاه برای پرونده حقوقی خود هستید پس وقت را از دست ندهید و با حرفه ای ترین وکلای حقوقی در شیراز ارتباط برقرار کنید.
با مراجعه به وبسایت موسسه ناد با بهترین وکلای حقوقی در شیراز در خصوص نحوه تنظیم دادخواست های مختلف و همچنین موضوعات حقوقی دیگر مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید.