0 تا 100 شرایط انحلال شرکت

انحلال شرکت

انحلال شرکت ها

انحلال شرکت یعنی چی ؟

از آن جا که در شرکت ها ، شخصیت شریک اهمیت فراوان دارد فوت و حجر شریک ممکن است موجب انحلال شرکت شود. در شرکت های مختلط سهامی اگر شریک ضامن بمیرد یا محجور شود در صورتی از موجبات انحلال است که در اساسنامه پیش بینی شده باشد 

در شرکت های مختلط غیرسهامی اگر شریک ضامن بمیرد یا محجور شود ؛ موجب انحلال است مگر در صورت توافق با ورثه قیم .اگر شریک با مسئولیت محدود بمیرد یا محجور شود تاثیری ندارد.در صورتی که نظر سایر شرکا بقای شرکت باشد قائم مقام متوفی باید در مدت یک ماه از تاریخ فوت ، رضایت یا عدم رضایت خود را در مورد بقای شرکت به صورت کتبی اعلام کند که بتوان تکلیف انحلال شرکت را مشخص نمود.

ارتباط مستقیم با بهترین وکیل حقوقی در شیراز 

 قبل از اینکه از سایت سامانه جامع ثبت شرکت ها اقدامی انجام دهید حتما مطالب زیر را کامل مطالعه بفرمایید 

شرکت

 

در صورتی که قائم مقام متوفی ، رضایت خود را اعلام کرد ، نسبت به اعمال شرکت در مدت مذکور در نفع و ضرر شریک است ، ولی در صورت اعلام عدم رضایت فقط در منافع حاصل شریک می شود

نکته بسیار هم این است که انحلال شرکت فقط این نیست که این شرکت ورشکسته شده یا مشکل خاصی دارد که منحل شده است مواردی دیگری هم وجود دارد که میتواند باعث انحلال شرکت ها شود که در قسمت بعدی توضیح داده شده است .

یکی از شخصیت های حقوقی که قانون تجارت، به آن، توجه ویژه ای داشته و موادی را به قواعد مربوط به آن، اختصاص داده است، شرکت ها بوده که دارای انواع مختلفی می باشند. شرکت های سهامی و غیر سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی تولید و مصرف و شرکت نسبی، از جمله انواع شرکت ها هستند.

همانطور که شرکت ها، دارای تولد بوده و این امر، با ثبت آن ها، به شیوه ای که قانون تجارت، پیش بینی کرده است، اتفاق می افتد، دارای مرگ نیز می باشند. مرگ شرکت ها، با انحلال آن ها انجام می شود که البته این عمل، موارد، هزینه، نحوه و مراحل مخصوص به خود را داشته و باید کاملا، مطابق تشریفات مخصوص به خود انجام شود.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بگوییم که معنای انحلال شرکت چیست و موارد آن کدامند؛ سپس، در خصوص نحوه و مراحل ثبت درخواست انحلال، هزینه و مالیات و اقداماتی که باید، پس از انحلال انجام داد، توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

انحلال-شرکت

انحلال شرکت تجاری چیست؟

 شرکت تجاری  از انواع مهم شخصیت حقوقی بوده که تولد آن، با ثبت کردن صورت می گیرد و مرگ آن با انحلال 

بر اساس قانون تجارت، تاسیس شرکت ها، با انعقاد عقد شرکت، میان شرکا و با گذاشتن سرمایه معین، طبق قواعد این قانون، برای کسب سود، صورت می گیرد. برای اینکه شرکت تجاری تشکیل شده، هویت قانونی پیدا کند، نماینده حقوقی یا قانونی شرکت، باید، اقدام به ثبت آن، در سامانه جامع ثبت شرکت ها نماید. بر خلاف شرکت های مدنی، این نوع از شرکت ها، دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا می باشند. 

در قانون تجارت، به طور کلی، شرکت ها، به دو دسته شرکت های سهامی و غیر سهامی، تقسیم می شوند که هر کدام، زیر مجموعه های مخصوص خود را دارند. شرکت های سهامی عام و خاص، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت تعاونی تولید و مصرف، از مصادیق شرکت های سهامی و غیر سهامی هستند. 

ارتباط مستقیم با بهترین وکیل حقوقی در شیراز 

همانطور که گفتیم، شرکت ها، علاوه بر تولد که با آوردن سرمایه و ثبت شرکت، انجام می پذیرد، دارای مرگ نیز هستند که به آن، انحلال می گویند. بنابراین، در پاسخ به این پرسش که انحلال چیست؟ باید گفت، انحلال ، به معنای پایان یافتن فعالیت شرکت به صورت اختیاری یا اجباری، تسویه بدهی ها و تقسیم سرمایه باقی مانده، بین شرکا می باشد .

naadcontact 5

موارد انحلال شرکت کدامند

موارد انحلال شرکت ها، اموری هستند که در صورت وجود آن ها، فعالیت یک شرکت ثبت شده، پایان می یابد. انحلال شرکت ها، می تواند، به صورت اختیاری باشد یا قهری؛ یعنی، موارد انحلال شرکت، در بعضی موارد، عوامل قهری بوده و در بعضی موارد، عوامل اختیاری و انتخابی موسسین شرکت ها. پس از توضیح اینکه انحلال شرکت چیست، در این قسمت، قصد داریم، درباره موارد انحلال شرکت صحبت کرده و بگوییم که موارد انحلال شرکت کدامند.

 موارد انحلال شرکت، عبارتند از: 

انحلال شرکت به تصمیم موسسین:

*انحلال شرکت به تصمیم موسسین آن یا رای مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام: در برخی موارد، تمامی شرکا یا تمامی سهام داران، به دلایلی نظیر سود آوری پایین یا هر دلیل دیگری، تصمیم بر انحلال شرکت، با توافق تمامی افراد یا رای اکثریت می گیرند.

انحلال شرکت به دستور مراجع قضایی

*انحلال شرکت به دستور مراجع قضایی: گاهی، یکی از ذینفعان که می تواند از شرکا یا طلبکاران باشد، به دلایلی مانند اتمام مدت اعتبار شرکت و عدم تمدید آن یا عدم پرداخت بدهی ها، تقاضای صدور دستور انحلال را از دادگاه دارد و پس از صدور حکم دادگاه، شرکت منحل خواهد شد.

انحلال شرکت به علت انجام شدن موضوعی:

*انحلال شرکت به علت انجام شدن موضوعی که شرکت، برای آن، تاسیس شده بود: گاهی شرکت، صرفا برای انجام موضوعی خاص، تشکیل می گردد و پس از انجام شدن موضوعی که هدف تشکیل شرکت بوده، فعالیت شرکت نیز پایان می یابد و بدین ترتیب، شرکت، منحل می شود.

انحلال شرکت به علت ورشکستگی یا صدور حکم آن:

*انحلال شرکت به علت ورشکستگی یا صدور حکم آن: گاهی شرکت، به علت ورشکستگی و عدم توان تادیه بدهی های خود، دچار ورشکستگی می شود و یا به درخواست طلبکاران، ورشکستگی آن، در دادگاه بررسی شده و حکم ورشکستگی، صادر می گردد و در این حالت، شرکت منحل می شود.

انحلال شرکت به علت انقضای مهلت آن:

*انحلال شرکت به علت انقضای مهلت آن: گاهی شرکت، برای مدتی معین، تشکیل شده و مدت تعیین شده، پایان می یابد و بدین ترتیب، شرکت، منحل می گردد.

شایان ذکر است که انحلال شرکت، با ابطال شرکت، متفاوت است. در ابطال شرکت، شرکت تشکیل شده، از ابتدای تشکیل، به علت مواردی نظیر نامشروع بودن موضوع فعالیت، باطل محسوب می گردد. پس از صحبت در این خصوص که موارد انحلال شرکت چیست، در ادامه، قصد داریم، درباره نحوه و مراحل ثبت درخواست و هزینه و مالیات انحلال شرکت، توضیح دهیم. 

ارتباط مستقیم با بهترین وکیل حقوقی در شیراز 

دلایل دیگر انحلال شرکت ها :

هنگامی که در مورد انحلال شرکت صحبت می شود خیلی ها فکر میکنند که این شرکت قصد پایان دادن به فعالیت شرکت خود را دارد که این دیدگاه اشتباه می باشد 

شما به دلایلی مانند ادغام شرکت خود با شرکت های دیگر یا راه اندازی کسب و کار جدیدی می توانید شرکت خود را منحل کنید .

ما به شما پیشنهاد میکنیم جهت انجام ثبت شرکت و انحلال شرکت خود با متخصصی ما در ارتباط باشید . موسسه حقوقی نیک اندیشان آوای دادبان با داشتن بهترین وکلای متخصص حقوقی در ایران می تواند این امر را برای شما تسهیل ببخشد .


سوالات متداول

موارد انحلال شرکت چیست ؟

موارد انحلال شرکت چیست ؟

به تصمیم موسسین آن یا رای مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام
به دستور مراجع قضایی
به علت انجام شدن موضوعی که شرکت، برای آن، تاسیس شده بود
*به علت ورشکستگی یا صدور حکم آن
*به علت انقضای مهلت آن

شرکت ها چند دسته هستند ؟

1- سهامی 
2- غیر سهامی 

زهرا زارعی بهترین وکیل خانواده در شیراز

زهرا زارعی هستم وکیل پایه یک دادگستری دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی با 6 سال سابقه در امر وکالت . تمام تلاشم این بوده که بتونم تمام مردم عزیزم رو با مسائل خرد و کلان حقوقی آگاه کنم تا بتونن خیلی هوشمند و آگاهانه با وقایع پیرامون خودشون مواجه بشن .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
دوست عزیز از اینکه ما را با نظر زیبای خود یاری میکنید سپاسگزاریمx